Werkwijze stap voor stap

Omdat wij nogal snel werken hebben we onze werkwijze maar eens stap-voor-stap voor je uitgewerkt.

1: VERBOUW VRAAG / IDEE

Je hebt een wens om je huis te verbouwen, een dakkapel te laten plaatsen, of welke andere bouwwens dan ook. Wat is er voor nodig om jouw droom werkelijkheid te laten worden? Kom gewoon eerst even langs Bouwloket. Wij vertellen je alles en helpen je.

2: INPUT / OFFERTE

Met het invullen van een vragenlijst geef je al jouw (ver)bouwwensen aan ons door. Dit Programma van Eisen (PvE) is de basis voor de verdere uitwerkingen. Heb je foto’s of (archief)tekeningen? Die ontvangen wij dan ook graag.

3: WET- & REGELGEVING CHECK

Vanuit jouw PvE checken wij je wensen met de wet- & regelgeving. Dit geldt voor de vergunning, het bestemmingsplan en de welstandsnota.

4: ONTWERP / TEKENINGEN

Nu is het ontwerp aan de beurt. We brengen de bestaande situatie in kaart en maken daarna een ontwerp dat aan jouw wensen, maar ook aan de wet- en regelgeving voldoet.

5: BOUWBESLUIT TOETSINGEN

Na de verbouwing moet alles minimaal voldoen aan het Bouwbesluit i.v.m. veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu. Daar houden we dus vooraf al rekening mee.

6: CONSTRUCTIEVE TEKENINGEN- BEREKENINGEN

Moeten er voor de verbouwing constructies aangepast worden? Dan maken we daar nauwkeurige berekeningen voor, zodat we ook hier aan de voorschriften voldoen. Dit doen we bijvoorbeeld bij doorbraken van muren, dakconstructies en funderingen. We zetten alles op een gedetailleerde bouwtekening, zodat de aannemer nergens over hoeft te twijfelen.

7: AANVRAAG VERGUNNING

Is er een bouwvergunning nodig? Geen probleem, die regelen we snel en goed. Omdat we alles goed hebben voorbereid is er veel minder tijd nodig voor het behandelen van jouw vergunningsaanvraag. We snappen namelijk heel goed dat jij staat te trappelen om het startsein aan een aannemer of leverancier te geven.

8: GEREED VOOR VERBOUWING

Heb je zelf nog geen goede aannemer of leverancier gevonden? Uit ons enorme netwerk kunnen wij een betrouwbare partij kiezen die perfect bij jou past. Dan kun jij de opdracht geven en genieten van de droom die werkelijkheid geworden is … En dat ook nog eens sneller dan je gedacht had.